SEO tijdens een lockdown: Hoe ga je ermee aan de slag?

april 23| Leestijd: 2 min
Houd je een blog bij? Dan is het belangrijkste logischerwijs het schrijven van een steengoed blogartikel. Gewoon goed is namelijk vaak niet goed genoeg. Het moet de crème de la crème zijn. Legendarisch.

Nu we met z’n allen wat vaker thuis zitten is er eindelijk meer tijd voor de belangrijkere dingen des levens: family time, een grote kuis van het huis en een klein onderhoud van je website zodat je beter vindbaar bent in zoekmachines ♥️.

 

Daarom geven we je enkele impactvolle SEO tips & tools waarmee je in sneltempo beter dan ooit gaat ranken in Google!

Fris je website op

We zien het nog te vaak gebeuren: bedrijven vergeten regelmatig wat liefde te geven aan hun website. En dat is jammer omdat je website essentieel is voor je online zichtbaarheid. Plan dus zo snel mogelijk een date in en geef je digitale uithangbord wat welverdiende quality time!

 

Je start met de inhoud van je belangrijkste pagina’s (home, producten, services, contact, ..) grondig onder de loep te nemen. Stel jezelf deze vragen om snel zicht te krijgen op wat beter kan:

 

  • Is deze content nog up-to-date?
  • Moeten er nieuwe producten en/of services toegevoegd worden?
  • Hebben deze pagina’s een sterke paginatitel & meta beschrijving?
  • Kan ik zelf wijzigingen aanbrengen, of heb ik ondersteuning/uitleg nodig van mijn development partij?

 

Heb je zelf toegang tot het beheerdersgedeelte van je website? Update dan je Content Management System (CMS, het systeem waarmee je de inhoud van je website beheert), het thema en de plugins die actief zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je website up-to-date is met de nieuwste technologie, het maakt ze ook minder kwetsbaar voor inbraakpogingen van hackers.

 

seo-tijdens-lockdown-update-cms-1.jpg

Schrijf nieuwe content op basis van relevante zoekwoorden

Nu je je content aan het opfrissen bent besef je misschien dat het al enkele maanden of jaren geleden is dat je nog een blog gepubliceerd hebt. Nu is het perfecte moment om daar verandering in te brengen: iedereen zit verveeld thuis. Let wel: schrijf niet om het eender wat, maar voorzie gepaste inhoud voor je doelpubliek.

 

Relevante blogonderwerpen verzamel je aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Je wilt namelijk inspelen op de vragen die gebruikers stellen aan zoekmachines zoals Google. Wanneer iemand bijvoorbeeld “SEO tijdens lockdown” intypt, wil je als online marketing agency (zoals Bakermen) bovenaan de pagina met zoekresultaten verschijnen (probeer het maar eens?).

 

Je start je onderzoek met behulp van verschillende gratis tools die online te vinden zijn:

 

Zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf en ook een voldoende maandelijks zoekvolume hebben, voeg je toe aan een lijst met mogelijke blogonderwerpen. Maak er een gewoonte van om regelmatig op zoek te gaan en je lijst aan te vullen. Zo heb je altijd voldoende inspiratie om onmiddellijk aan de slag te gaan met up-to-date blogberichten!

 

Maak tijd voor Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf geeft je de mogelijkheid om de informatie die over je bedrijf verschijnt in de zoekresultaten volledig naar je hand te zetten. Dankzij deze speciale vermelding kan je handige gegevens over je onderneming uiterst zichtbaar maken (zie het als je mini-website op Google).

 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Contactgegevens
  • Openingsuren
  • Afbeeldingen (logo, interieur, personeel,…)
  • Informatie over je sector
  • Producten en/of services
  • (Corona-) Updates van je bedrijf

 

Beheer je al de Google Mijn Bedrijf vermelding van jouw merk? Neem dan zeker eens een kijkje naar de beoordelingen die je hebt gekregen van Google gebruikers. Deze reviews worden stevig in de verf gezet op je vermelding, dus neem zeker de tijd om elke review op een empathische manier te beantwoorden. Zo kom je bekwamer en toegankelijker over voor (potentiële) klanten.

 

Heb je je Google Mijn Bedrijf vermelding zo volledig mogelijk ingevuld? Dan verhoog je sterk de kans dat je verschijnt in het “Local Pack” van Google. Dit overzicht van de drie meest relevante locaties wordt bij lokale zoekopdrachten helemaal bovenaan de resultatenpagina getoond. Hierin verschijnen is dus een gigantisch competitief voordeel en een flinke boost voor je websiteverkeer.

Trotseer de lockdown met SEO!

We hopen je met deze tips & tricks verder te helpen in deze ongetwijfeld uitdagende periode. Nu inzetten op SEO biedt niet enkel voordelen op de korte termijn, maar verbetert vooral je vindbaarheid op de langere termijn. Stel deze optimalisaties niet langer uit en maak er gewoon werk van!

 

Heb je nog vragen over de voordelen van SEO voor je website, of kan je een helpende hand gebruiken? Laat ons dan gerust iets weten, we bespreken graag de mogelijkheden.

 

 

Topics
SEO

Bakermail

Jouw mailbox. Onze selectie van learnings. Een keer per maand. Uitschrijven wanneer je wilt (onwaarschijnlijk).

Inschrijven